S’aprova l´informe de l’Ernest Urtasun sobre la Igualtat entre dones i homes a la UE
El Parlament Europeu ha aprovat avui l’informe de l’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun que fa un balanç sobre la situació d’igualtat entre homes i dones a la UE pels anys 2014 i 2015. L’informe critica la manca de progrés i la marginació de les polítiques en matèria d’igualtat de gènere. Ernest Urtasun ponent de l’informe del Parlament Europeu ha declarat:
“Es inconcebible que la UE encara estigui només a mig camí d’aconseguir la verdadera igualtat entre homes i dones. A més el ritme actual de progrés és molt lent i en alguns aspectes estem retrocedint. Si seguim al ritme actual, es calcula que encara haurem d’esperar com a mínim 70 anys més per aconseguir la igualtat salarial, 50 anys abans que el treball domèstic i de cura sigui repartit a parts iguals entre homes i dones i més de 20 anys per aconseguir una representació paritària en la política. És necessari que la igualtat de gènere s’introdueixi a l’agenda política i se li doni el tractament prioritari que mereix. .
“A més a més denunciem la manca de perspectiva de gènere en la governança econòmica europea, que la crisis econòmica està tenint un impacte especialment negatiu per les dones i que les retallades en polítiques d’igualtat i en serveis com la sanitat, la discapacitat, dependència guarderies, etc. estan fent retrocedir alguns dels avenços en igualtat aconseguits durant les darreres dècades”.
“A l’informe critiquem també que actualment totes les noves directives sobre igualtat de gènere estan bloquejades pel Consell Europeu o la Comissió i que des de 2015 la UE ha deixat de tenir una estratègia sobre la igualtat de gènere. Demanem una acció urgent de la UE i que presenti un paquet legislatiu sobre la conciliació de la vida laboral i personal amb les noves directives sobre paternitat i sobre la cura, acabar amb el bloqueig de la directiva sobre dones als consells d’administració i una nova legislació per lluitar contra la violència masclista”.
” També celebrem que per primera vegada un informe d’igualtat mencioni l’existència de diferencies entre estats membres i mentre que alguns els felicita pels avenços aconseguits també emplaça a d’altres a millorar les seves polítiques”.
—————-
El Parlamento Europeo ha aprobado hoy el informe del eurodiputado, Ernest Urtasun que hace un balance sobre la situación de la igualdad entre hombres y mujeres en la UE por los años 2014 y 2015. El informe critica la falta de progreso y la marginación de las políticas en materia de igualdad de género.
Ernest URTASUN, ponente del informe del Parlamento Europeo ha declarado:
“Es inconcebible que la UE aún esté sólo a medio camino de conseguir la verdadera igualdad entre hombres y mujeres. Además el ritmo actual de progreso es muy lento y en algunos aspectos estamos retrocediendo. Si seguimos al ritmo actual, se calcula que todavía tendremos que esperar al menos 70 años más para conseguir la igualdad salarial, 50 años antes de que el trabajo doméstico y de cuidado sea repartido a partes iguales entre hombres y mujeres y más de 20 años para conseguir una representación paritaria en la política. Necesitamos urgentemente que la igualdad de género sea introducida en la agenda política con carácter prioritario.
“Además, denunciamos la falta de perspectiva de género en la gobernanza económica europea, que la crisis económica está teniendo un impacto especialmente negativo para las mujeres y que los recortes en políticas de igualdad y en servicios como la sanidad, la discapacidad, dependencia, guarderías, etc. estén haciendo retroceder algunos de los avances en igualdad conseguidos durante las últimas décadas “.
“En el informe también criticamos que actualmente todas las nuevas directivas sobre igualdad de género están bloqueadas por el Consejo Europeo o la Comisión y que desde 2015 la UE ha dejado de tener una estrategia sobre la igualdad de género. Pedimos una acción urgente de la UE y que presente un paquete legislativo sobre la conciliación de la vida laboral y personal con las nuevas directivas sobre paternidad y sobre el cuidado, acabar con el bloqueo de la directiva sobre mujeres en los consejos de administración, y una nueva legislación para luchar contra la violencia machista “.
“También celebramos que por primera vez un informe de Igualdad menciona la existencia de diferencias entre Estados miembros y mientras que algunos les felicita por los avances conseguidos también emplaza a otros a mejorar sus políticas”.